Gevuld varkenshaasje

Extra info:

 

De varkenshaas is de meest malse spier van het varken en bevindt zich in de rug van het varken.  Varkenshaas is lekker mals en mag rosé (net gaar) gegeten worden.

 

Door de vulling met kaas en een zoete chutney of BBQ saus en het krokante jasje van spek creëren we hiermee een mooi hoofdgerecht

 

Methode:  Indirect, op een temperatuur van ca. 175C. Griltijd: ca. 20-30 minuten

Kerntemperatuur: ca. 65C Benodigdheden: keukentouw of prikkertjes


Ingrediënten:

  • Varkenshaasje
  • ca 12 plakjes ontbijtspek
  • Blauwe roombrie (Cambozola)
  • Chutney of een zoete saus BBQ saus
  • peper, zout en tijm

Bereidingswijze:

  1. Leg plakjes ontbijtspek aan elkaar gesloten naast elkaar zodat het varkenshaasje er volledig erop past. Leg het varkenshaasje in het midden van het spek.
  2. Strooi flink wat peper, zout en tijm over het hele varkenshaasje.
  3. Maak in de lengte van de varkenshaas een diepe inkeping. Zorg dat je stopt bij ca.1 cm van beide uiteindes, zodat de kaas hier niet uit kan lopen.
  4. Vul deze inkeping met de cambozola (of een andere blauwe schimmelkaas). Probeer dit zoveel mogelijk te vullen.
  5. Vouw het varkenshaasje dicht en breng de beide kanten spek om het vlees heen. Hiermee is het varkenshaasje volledig ingepakt met spek.
  6. Met prikkertje of keukentouw maak je het geheel goed dicht, zodat de kaas er niet uit kan lopen.
  7. Verwarm de varkenshaas indirect op een temperatuur van 175C voor ongeveer 20 minuten en strijk dan wat zoete BBQ saus of chutney eroverheen 
  8. Als het varkenshaasje een kerntemperatuur van ca. 65 graden heeft bereikt, laat je de varkenshaas nog enkele minuten rusten in aluminiumfolie.
  9. Vergeet niet de prikkertjes eruit te halen.