Rosbief (achtermuis kalf)

Extra info:

 

Rosbief is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. Ik heb gekozen voor de achtermuis en dan heerlijk van het kalf. 

 

Methode:  direct voor het dichtschroeien en de grillmarks. Daarna indirect, op een temperatuur van ca. 175C. voor een 40 minuten totdat een kerntemperatuur van 48 graden is bereikt. Tevens een handje rooksnippers gebruikt.


Ingrediënten:

  • 1 kilo achtermuis kalf
  • 4 tl mosterd
  • 2 el Worcestershire saus
  • 4 el citroensap
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl tabasco
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Meng de mosterd, Worcestershire, de citroensap, de tabasco en sojasaus in een kommetje.
  2. Hak de knoflook en rozemarijn grof en voeg toe aan de marinade.
  3. Doe het vlees en de marinade in een ziplocker en laat minstens 3 uur staan. Haal hierna het vlees uit de ziplocker en dep het vlees goed droog.
  4. Verhit de BBQ op ongeveer 200 graden en gaar het vlees rondom op directe wijze zodat het mooi dichtschroeit en dat je grillmarks krijgt.
  5. Gaar daarna het vlees op indirecte wijze totdat een kerntemperatuur van 48 graden is bereikt en laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Snij het vlees in dunne plakken en bestrooi het nog eventueel met peper en zout.

Voor meer foto's die bij bovenstaande stappen horen verwijs ik naar mijn facebook pagina naar de volgende post:

http://www.facebook.com/defunkeleer/posts/3861698250562328