Pizza met rood fruit en witte chocolade

Extra info:

 

Dit heerlijk dessert is heel makkelijk om te maken, maar je hebt hiervoor wel een pizzasteen nodig. Deze keramische steen zorgt voor extra hitte, waardoor er een krokante bodem gemaakt wordt.

 

In dit recept wordt het pizzadeeg zelf gemaakt, maar kant en klaar pizzadeeg is net zo goed. Als aanrader kunt u het beste voor het merk "Herta" kiezen. Hier is tevens het bakpapier aanwezig dat het bereiden van de pizza een stuk makkelijker maakt. Bekijk ook zeker de video!


Ingrediënten:

  • Kant en klaar pizzadeeg
  • Gemixed rood fruit (frambozen, druiven, bessen, aardbeien, etc.)
  • Crème fraiche
  • Geraspte witte chocolade

Indien je pizzadeeg zelf wilt maken, wordt in de video gebruik gemaakt van:

  • 600 gr. zelfrijzende bloem
  • 480 gr. volle Griekse Yoghurt
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bloem, yoghurt en snufje zout bij elkaar en kneed gedurende 10 minuten. Laat onder een vochtige theedoek het deeg voor circa 25 minuten rijzen.
  2. Verwarm de pizzasteen circa 20 minuten op 225 graden op indirecte wijze voor.
  3. Maak van het deeg een ronde bodem op bakpapier en strijk deze in met crème fraiche als eerste laag.
  4. Doe de geraspte witte chocolade hier ruim overheen als tweede laag.
  5. Leg de pizza inclusief bakpapier op de pizzasteen.
  6. Na 2 of 3 minuten kan makkelijk het bakpapier eronder uit worden genomen en laat de pizza opnieuw een 5 minuten garen.
  7. Leg al het fruit op de pizza en laat deze net zolang liggen totdat de onderkant mooi bruin is. Een ander kenmerk is dat de hele rand van de pizza bruin moet zijn.
  8. Haal de pizza van de BBQ en snijd deze in 8 gelijke stukken.
  9. Een bolletje ijs erbij serveren zal geen straf zijn.