Gevulde champignon

Extra Info:

 

Dit is een heel makkelijk te maken voorgerecht of hapje. Als je een mooie grote portie wil maken, kun je ook een portobello gebruiken.

 

Een vegetarische variant is om een courgette in dunne plakjes te snijden ter vervanging van de bacon plakjes of ontbijtspek.

 

Voor een nog snellere methode kun je als vulling ook "heksenkaas" gebruiken. Dat is mijn favoriete kruidenkaas, maar deze vulling is ook erg lekker!

Ingredienten:

  • 8 bacon plakjes
  • champignons groot (8 stuks)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 theelepel kruiden paneelmeel
  • 1 theelepel black pepper sauce
  • 4 eetlepels BBQ saus (honey cipotle)
  • 100 gram monchou
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel peterselie

Bereiding:

  1. Verwijder de steel uit de champignons, zodat er een mooie ronde opening ontstaat.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  3. Doe het mengsel in de opening van de champignon.
  4. Rol rondom de champignon een plakje bacon.
  5. Bereid de BBQ voor om indirect te kunnen grill op een temperatuur van circa 200 graden.
  6. De champignons circa 25 minuten bbq-en totdat het spek een mooie kleur heeft gekregen.