Smokey Sticky Sweet Sauce

Extra info:

Om de smokey flavour in de saus te krijgen kunnen we dat op 2 manieren doen. In dit recept maak ik gebruik van liquid smoke en te verkrijgen in de betere bbq winkels.

Een 2de manier is om de saus terwijl het aan het indikken is, te laten roken met rooksnippers of in de smokefire.

De ingrediënten zijn een richtlijn. Voel je vrij om te experimenteren met zoet (suiker en siroop), pikant (tabasco), zuur (zeste van de citroen) en zout (sojasaus)


Ingrediënten

  • 200 gr bruine suiker
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • Snuifje peper
  • 2 tl Worcestershire-saus
  • 2 tl sojasaus
  • ½ tl Tabasco 
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 150 ml tomatenketchup
  • 50 ml lichte stroop
  • Zeste van een halve citroen
  • Liquid Smoke

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom goed door elkaar.
  2. Meng alle vloeibare ingrediënten in een pannetje en maak deze goed heet zodat het een lichtbruine massa wordt.
  3. Meng de droge ingrediënten en de zeste van een halve citroen door de vloeibare en zorg ervoor dat ze goed gemengd zijn. Je zal zien dat na een minuut of 2
  4. Roer en laat de saus koken en indikken gedurende 8-10 min.
  5. Voeg voorzichtig wat liquid smoke toe en roer opnieuw. Herhaal dit totdat je de juiste smokey  smaak hebt!
  6. Laat de saus afkoelen en giet deze over in een flacon of glazen potje. Deze saus kan makkelijk een maand bewaard blijven in de koelkast.