Pizza Gorgonzola en Rucolasalade

Extra Info:

Het belangrijkste van dit recept is dat de pizza steen lang genoeg heeft voorverwarmd. Als de pizza niet binnen 15 minuten klaar is, dan is de steen niet heet genoeg. Als de bodem zwart wordt, dan is de temperatuur onder de steen te hoog geweest. Het beste is om indirect dit te bereiden op ongeveer 220 - 230 graden en onder de steen minimale warmte creëren.

 

Het bakpapier zorgt ervoor dat je makkelijk de pizza verplaatst krijgt naar de BBQ. Deze kan in brand gaam, vandaar dat het bakpapier beter na 3 minuten eraf gehaald moet worden. Zeker bij briketten/houtskool BBQ.


Ingrediënten:

  • 100 g zure room (20-29% vet),
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden,
  • 150 g plakjes gorgonzola,
  • handvol gehakte walnoten,
  • 1 el karwijzaad,
  • 1 zure appel in kleine blokjes gesneden,
  • zout en peper
  • kant en klare pizzabodem

VOOR DE SALADE:

  • 75 g rucola,
  • 1 kleine sjalot,
  • 1 el honing,
  • 1 el citroensap,
  • 2 el koolzaadolie,
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verdeel de zure room over het deeg en breng op smaak met zout en peper.
  2. Strooi de ui, de gorgonzola, de appel, de walnoten en het karwijzaad over het deeg.
  3. Was en droog de rucola. Schil de sjalot en hak die zeer fijn. Meng de honing en het citroensap en voeg langzaam de koolzaadolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Marineer de rucola in de vinaigrette.
  4. Bereid de barbecue voor op indirecte warmte (230 graden).
  5. Leg de pizzasteen op het grillrooster en verwarm gedurende ongeveer 20 minuten.
  6. Leg de pizza met bakpapier ongeveer 3 minuten totdat deeg beetje gerezen is. Til met pizzaschep de pizza op en haal bakpapier en onderuit.
  7. Laat de pizza nog een minuut of 8 garen, totdat de korst van de pizza knapperig is.
  8. Snijd de pizza in stukken en voeg de salade toe als topping.