Courgette gegrild met geitenkaas en kruiden

Extra info:

Lekker snel hapje dat zeker enthousiast ontvangen zal worden!

 

Het meeste werk zit hem in het snijden en grillen van de courgette. Dit kun je ook al ruim van te voren doen, zodat je tijdens het BBQ-en alleen nog maar hoeft af te werken.

 

Voor nog een extra variatie zou je ook nog een stukje kip als extra vulling kunnen gebruiken.


Ingrediënten: 

  • een courgette
  • geitenkaas (Chavroux)
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • Peper/Zout
  • Beetje bieslook
  • Pepertje

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette in dunne plakken of gebruik een mandoline en smeer deze in met de olijfolie.
  2. Breng de courgette plakjes op smaak met wat peper,  zout en Provençaalse kruiden.
  3. Grill dan de courgette op beide zijden bij ca. 180 °C direct, totdat er mooie grillmarks op staan en de courgette zacht geworden is. Ongeveer 2 minuten per kant.
  4. Haal de courgette van de BBQ af, en laat deze afkoelen.
  5. Leg op elk van de plakken courgette een lepeltje van de geitenkaas, een klein steeltje bieslook en pepertje.
  6. Rol de courgette op, zet hem rechtop en happen maar!