Paella Pescador

Extra info:

Uiteraard kun je met deze paella ook andere varianten maken zoals met kip en een lekkere groente paella.

 

Het belangrijkste is dat je alles goed voorbereid en alles al hebt afgewogen. Dit spaart je wat stress op het moment dat je de paella maakt. 

 

De gerookte paprika poeder is smaakbepalend. 10 gram is minumum, maar ik zou zeker niet meer dan 15 gram erin doen. Antonio Santos is het merk dat ik gebruik en is tevens het merk van de paella rijst die ik gebruikt. 


Ingrediënten:

  • 8 koningsgarnalen/tijgergarnalen met kop
  • 250 g zeevruchten
  • 120 ml olijfolie + extra scheutje om vis aan te bakken
  • 80 g gepelde uien
  • 10 g gepelde knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 100 g pelati (gepelde tomaten uit blik)
  • 10 - 15 g gerookt paprikapoeder (Pimenton de la Vera)
  • 80 ml witte wijn
  • 480 ml groentebouillon (1 vis- en 1 groentebouillon blokje)
  • snufje saffraan
  • 240 g paellarijst (Arroz Bomba)
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Snijd de uien en de knoflook in kleine stukjes, was de bonen en snijd deze in stukken van 3 cm.
  2. Weeg de rest van de ingrediënten en zet alles op volgorde al klaar zoals hieronder beschreven.
  3. Verwarm de barbecue met de GBS plancha voor op directe hitte, 150-170 °C.
  4. Doe olijfolie in een pan en bak de zeevruchten aan kanten en kort aan en haal deze uit de pan.
  5. Herhaal de vorige stap, maar nu met de garnalen.
  6. Voeg 120 ml olijfolie toe en laat deze warm worden. Schraap eventueel de restjes van de vis los en roer dit door de olie heen.
  7. Bak nu de uien en de knoflook kort aan in de olijfolie en voeg na 1 minuut de bonen toe.
  8. Voeg de tomaten en de Pimenton de la Vera toe en vervolgens de witte wijn en de groentebouillon.
  9. Roer de saffraan en de rijst erdoorheen. Stel de barbecue in op directe hitte en houdt een temperatuur aan van ongeveer 150 - 170 en sluit de deksel. Belangrijk is dat je de vloeistof zachtjes ziet pruttelen.
  10. Leg de zeevruchten, de garnalen, de rozemarijn en partjes citroen na 20 minuten boven op de rijst en laat alles gedurende 10 minuten bakken.
  11. De vloeistof moet nu in de paella zijn getrokken. Bovendien moet je rijst ook al een beetje blijven plakken, zodat je het onderste gedeelte van de rijst beetje moet los schrapen.
  12. Schenk de resterende wijn in glazen en toast op deze geweldige maaltijd.