Kruidige sesam Chicken Wings

Extra info:

 

 

Als je geen draaispit hebt kun je deze ook op indirecte manier klaarmaken. Leg de kolen aan de zijkanten of gebruik op de gas BBQ de buitenste branders en leg de kip in het midden van het rooster.

 

In de video instructie wordt de komkommer salade overgeslagen!

 

De ingrediënten zijn op basis van 1,5 KG kippenvleugels samengesteld.


Ingrediënten:

 

VOOR DE MARINADE:

  • 60 ml sojasaus
  • 5 el bruine suiker
  • 3 el fijngesneden lente-ui
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el olijfolie
  • 1 el geroosterde sesamzaadolie
  • 1 el hete chili-knoflooksaus (Sriracha)
  • 2 tl fijngesneden verse gember
  • 3 fijngesneden tenen knoflook

VOOR DE SALADE:

  • 1 komkommer, zonder schil en zaden, gehalveerd en in dunne plakjes
  • 1 tl grof zeezout
  • 3 el rijstazijn
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl geroosterde
  • sesamzaadolie
  • 0,5 tl fijngesneden verse gember
  • 1 fijngesneden kleine teen knoflook
  • 2 tl honing
  • 2 tl sojasaus
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 kleine fijngesneden rode ui

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Zet ongeveer 1/3 van de marinade aan de kant en giet de rest in een grote plastic zak. Doe de kippenvleugels erin, druk de lucht uit de zak en sluit hem goed af. Draai de zak een aantal keren zodat de kippenvleugels goed in de marinade zitten. Laat gedurende 20-30 minuten op kamertemperatuur marineren.
  2. Doe de komkommer in een vergiet, zet het vergiet boven een schaal. Kruid het vervolgens met zout en laat staan gedurende 15-20 minuten.
  3. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte warmte rond 200 °C) en gebruik het draaispit met de basket.
  4. Doe de ingrediënten voor de salade in een schaal en meng het goed. Spoel de komkommer schoon en laat deze uitlekken. Dep vervolgens de komkommer droog met keukenpapier. Voeg de komkommer toe aan de schaal met het salademengsel.
  5. Haal de kippenvleugels uit de zak, laat de overtollige marinade afdruipen en leg de kippenvleugels in de basket van het draaispit.
  6. Grill de vleugels gedurende 20-25 minuten met gesloten deksel totdat de huid donkerbruin en knapperig is en het vlees niet meer roze is.
  7. Doe de kippenvleugels vervolgens in een grote schaal en giet de overgebleven marinade eroverheen die je opzij had gezet.
  8. Winner, Winner....Chicken Dinner!